Broccoli Cream Soup
with Sliced Almonds
This tasty soup is quick and simple to make.
It will take less than 45minutes if you have vegetable stock ready.
The broccoli and almond combination is simply irresistible.
It's healthy, without meat, and delicious...
Try it out!
Ingredients- Prep Time ~45mins
1. 500g Broccoli (1 Head should suffice)
2. 0.5L of Vegetable Stock
3. 4-5 Cloves of Garlic
4. ~150ml 12% Sour Cream
5. 1 Tablespoon of Vegetable Oil
6. Handful of Peeled and Sliced Almonds
7. Salt
8. Pepper
Instructions-
1. Prepare broccoli by cutting into florets. Rinse and clean broccoli under running water.
2. Fill a semi-large soup pot halfway with water. Place broccoli inside and boil.
3. Cook on high heat for the first five minutes. Lower the heat, and boil for another ten minutes.
4. Check to see if the stems are soft. Continue to cook until very soft.
5. Mince 4-5 garlic cloves.
6. Preheat separate pot with one tablespoon of vegetable oil.
7. Sautee the minced garlic, and add vegetable stock.
8. Add salt and pepper and simmer on medium-low heat.
9. When broccoli has cooked, drain but not into the sink! Save the green water!
10. Add some of the broccoli stock to the simmering vegetable stock. Mix well and taste for flavor.
11. With the help of a blender, blend cooked broccoli florets with sour cream.
12. When a thick paste has been created, transfer the contents into the larger soup pot.
13. Add stock to broccoli puree. Mix well, add more sour cream if needed.
14. Adjust taste if needed, add more salt or pepper if necessary.
15. Bring soup to an almost boiling temperature and then remove from heat. Mix.
16. Serve in bowl with 1 spoon of sour cream and sprinkle with peeled and thinly sliced almonds.
Wonderful colour. It looks so tasty :)
ReplyDeletemniam!
ReplyDeleteI have to try the combo of broccoli and almonds. Its a new discovery yet we will adore it, especially for our dinner meals.
ReplyDeleteuwielbiam takie zupy !
ReplyDeleteBardzo podoba mi się Twój blog, może obserwujemy?:>
hmm i love broccoli soup! it's so easy to do and tastes so yummi!
ReplyDeleteyour recipes are always so good, super easy to follow and to understand:)
love that you have so many step-by-step pictures.
lots of love xx
Nominuję do Liebster Blog :)
ReplyDeletehttp://every-word-handwritten.blogspot.com/2013/06/liebster-blog.html
Wygląda bardzo smacznie i zdrowo, muszę wypróbować!
ReplyDeletewygląda smacznie i zdrowo! :)
ReplyDeleteNigdy nie jadłam ; ) Trzeba spróbować : * Śliczny kolorek ; )
ReplyDeleteObserwuję i zapraszam do mnie :
http://vizualny-swiat.blogspot.com/ Pozdrawiam ;)
my husband like broccoli, great recipe with almond
ReplyDeleteYum!I shall try this! Shall we observe each other?
ReplyDeletexoxo
Urszula
www.fashfab.blogspot.com
Robię bardzo podobnie i uwielbiam brukułową :-)
ReplyDeleteJust love a homemade soup. And I always have stock in the freezer just for that purpose, thanks for sharing your broccoli soup recipe, look forward to trying.
ReplyDeleteyummy! <3
ReplyDeleteJeszcze o tym nie pisałam, ale właśnie na taki przepis czekałam :) Jeszcze przed Twoim przepisem, miałam okazję zjeść taką zupę gdzieś w Austrii i wtedy nie mogłam się przełamać, żeby ją spróbować - teraz już wiem, że to zdecydowanie jedna z moich ulubionych zup i bardzo się cieszę, że mam teraz na nią dobry przepis :* Jedyna różnica pomiędzy Twoją, a tamtą była taka, że oni zamiast migdałów użyli takiej słodkiej śmietanki, trochę w stylu ubijanej, ale bardziej słodkiej, jak ta, którą kupuje się w sklepach. Efekt też był super, więc możesz spróbować :)
ReplyDeleteUcieszyłam się wiedząc, że mieszkasz w New Jersey, bo jak sama już wiesz, to rejony, które bardzo lubię :) Sama niestety nie wybrałam się do New Jersey, dlatego byłoby naprawdę super, gdybyś miała ochotę i w wolnej chwili napisała coś o życiu w New Jersey na moim blogu !! :) Na pewno nie byłabym jedyną osobą, która by się ucieszyła :))